Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Család képes leírás - Női oldalak, női témák.tlap.hu
részletek »

Család - Női oldalak, női témák.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: noi.tlap.hu » Család
Keresés
Találatok száma - 6 db
Ha rátok nyit a gyerek szex közben

Ha rátok nyit a gyerek szex közben

A szülők gyakran nem eléggé elővigyázatosak, ezért előfordulhat, hogy gyermekük nem alkalmas pillanatban toppan be a hálószobába, és olyasmivel szembesül, ami nem rá tartozik. Cikkünk azzal foglalkozik, hogy ezt a helyzetet hogyan kezelje a család. Korábban évszázadokon keresztül egy szobában lakott a család több generációja, így a gyermekek akaratlanul is megtapasztalták, hogy szüleik szeretkeztek anélkül, hogy bárkinek is a helyzetet kezelni" és magyarázni kellett volna. A jelenség akkor természetes volt, mára azonban sok minden megváltozott. Ismerősi körben mindenki hallott már olyan történetet, hogy a szeretkező párt véletlenül és hirtelen megjelenésével megzavarta a gyermek. A meglepett szülők reakciója - érettségük, tapasztalataik stb. függvényében - ilyenkor széles skálán mozoghat a riadalomtól, a gyermek kitessékelésén (és a történtek elhallgatásán) át a humoros felfogásig, és a látottak megbeszéléséig. A feldolgozás módja és mértéke azonban korántsem mindegy, hiszen ha nem megfelelő módon történik, akkor a gyermeket akár lelki megrázkódtatást is érheti.

Mediációval önmagunkért, mediátorok oldala

Mediációval önmagunkért, mediátorok oldala

A családi mediáció célja, hogy olyan életet, mindennapi rutint alakítson ki a család közösen, ami mindenkinek megfelel. Mivel az egész család együtt hozta össze azokat a konfliktusokat, amiket már nem képesek kezelni, mindenkinek rész kell vennie az ülésen. A mediátor részvételének köszönhetően a viták nem mennek el egymás sértegetése felé, ami megakadályozná az együttműködést. Úgy gondoljuk, hogy a családi mediációnak nem az a feladata, hogy a konfliktusok, sérelmek hátterében levő okokat feltárja. Azt családterápiának hívják.

Nyilvántartott élettársak

Nyilvántartott élettársak

Magyarországon az elmúlt húsz évben mintegy negyven százalékkal csökkent a házasságkötések száma, miközben az élettársi kapcsolatoké rohamosan növekszik. Minden hatodik család élettársi közösségen alapul, s minden nyolcadik gyermek úgy nő fel, hogy szülei nem házasodnak össze.

Szépségápolás, szépség magazin hírek
Ne félj használni a kókuszolajat, de csak mértékkel
Ne félj használni a kókuszolajat, de... Míg korábban mindenkit óvtak tőle magas zsírtartalma miatt, ma egyre inkább csodaszerként tekintenek a kókuszdióból sajtolt olajra. Szinte tetőtő-talpig mindenre jó, ráadásul egészséges táplálékkiegészítőként i s megállja a helyét. A kókuszolaj egészségünkhöz fűződő kapcsolatát már évezredekkel ezelőtt felismerték India területén. A modern tudomány is...
A tökéletes sminkelés 10 lépésben - te is lehetsz profi!
A tökéletes sminkelés 10 lépésben -... Az arcunk kirakat, mindenki látja. Épp ezért nem mindegy, hogy tudunk-e profi módon...
Az autóvezetés közbeni sminkelés sok balesetet okoz
Az autóvezetés közbeni sminkelés sok... Évente 450 ezer autóbaleset történik vezetés közbeni sminkelés miatt...
Olvasson mesét a gyerek a szülőnek!

Olvasson mesét a gyerek a szülőnek!

Egy brit szakértő szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek sokat olvassanak hangosan. Ezért akár szerepet cserélni is érdemes: az esti mesét mondhatják ők a szüleiknek. Ha iskolás csemetéje legközelebb arra kéri önt, olvassanak neki mesét, akár arra is bátoríthatják, olvasson önnek. No nem lustaságból, hanem azért, mert a hangos olvasás fontos szerepet játszik a megfelelő nyelvfejlődésben, olvasható a brit Independent honlapján.

Praktikus háziasszony tippek a női élet minden területére

Praktikus háziasszony tippek a női élet minden területére

A praktikus háziasszonyok weboldal segítséget nyújt, minden olyan nőnek, akiknek fontos a családja és önmaga. A weboldalon a konyhai praktikák, a háztartás vezetéséhez szükséges mesterfogások és a családi kassza féken tartásának apró trükkjei egyaránt megtalálhatóak. A tippek között a háztartásban nélkülözhetetlen termékek is találhatóak, amik megkönnyíti a mindennapos házimunkát. A receptek között pénztárca barát, ínycsiklandó fogások találhatók, a csináld magad topikban pedig könnyen elkészíthető termékek tippjei láthatók. Gyereknevelés rovatunkban használható és gyors tippeket találhatóak.

Szótlan gyerekek?

Szótlan gyerekek?

Hat gyermek közül egy, és a fiúk csaknem egynegyede, nehézségekkel küzd a beszéd megtanulása során, állítja egy szülőkkel készített felmérés. A YouGov online felmérés 1,015 szülőt kérdezett meg, és azt állapította meg, hogy a beszédproblémás gyermekek mindössze fele kap csak szakértői segítséget.

Tuti menü